KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?

Texas

TEXAS

Texas (TEKSAS) je druga po veličini i broju stanovnika savezna država SAD-a u kojoj se nalaze gradovi Hjuston, Dalas, San Antonio.

texas-road-mapSredinom 20. veka dolazi do ekonomskog buma koji je doprineo razvoju obrazovanja a samim tim i privrede. Danas je Teksas u samom vrhu u oblasti petrohemije, elektronike, poljoprivrede, energetike, avio-industrije i biomedicine. Usled velikog ekonomskog rasta zahvaljujući eksploataciji nafte povećava se potreba za dodatnom radnom snagom i u ostalim granama kao što je i ugostiteljstvo. Poslovi su u gradovima Midland i Odessa koji imaju prosečno po 100 hiljada stanovnka. Oba grada doživljavaju veliki procvat zahvaljujući poslovima sa naftom. Od metropole Dalasa su udaljeni oko 400 km.

MIDLAND

Midland je grad u zapadnom Teksasu i središte okruga Midland.

downtown-midland-txODESSA

Odessa je središte okruga Ector.

visit-odessaPozicije na kojima su studenti zaposleni u restoranima i hotelima u Teksasu su:

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
FOH*$5 - $12Yes32No
BOH*$9 - $12No32Yes

*BOH (back of the house) – pozicije u kuhinji, čišćenje soba, pomoćnik u hotelu.

*FOH (front of the house) – busser (pomoćnik konobara), konobar, food runner (osoba koja nosi hranu), front desk i host.

HOUSTON

Houston (Hjuston) je najveći grad u Teksasu i četvrti grad u Americi po broju stanovnika. Na širem gradskom području živi 4,7 miliona ljudi. Populacija grada je rasla cvetanjem industrije i otkrićem nafte 1901. god. Sredinom veka u grad je smešten Teksaški medicinski centar, koji je najveći te vrste u svetu. U Hjustonu je smešten i istraživački centar NASA-e.

635995726332828203-1725532463_pic5Downtown Aquarium

www.downtownaquarium.com

dowtown-aquarium

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
Silverware roller$9.00Yes35Yes

Downtown Aquarium je jedan od najlepših zabavnih parkova u Americi čiju najveću atrakciju čini akvarijum koji je dom preko 200 vrsta vodenih životinja iz celog sveta.U okviru ovog čarobnog vodenog sveta nalaze se i brojni restorani,barovi i šoping centri.