KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?

Maine

MAINE

Maine (Mejn) je država na samom severoistoku SAD. Ova država poznata je po svom krajoliku, kamenitoj obali, živopisnim vodopadima, planinama i gustim šumama. Takođe je poznat i po svojoj kuhinji, naročito po jastozima i školjkama. U unutrašnjosti se nalaze brojne reke, jezera, šume koje pružaju mir i skladan život stanovnicima ove blagoslovene zemlje. Razvoj rudarstva i industrije dovelo je do snažnog ekonomskog rasta. Prerada drveta, brodogradnja i ribarstvo doživljavaju procvat. Takođe se razvija i proizvodnja leda. U Mejnu se nalaze brojna luksuzna turistička odmarališta. Jedno od njih je i Meadowmere Resort.

OGUNQUIT

Luksuzno odmaralište u Ogunquit-u, na južnoj obali Mejna. Nalazi se na svega sat vremena udaljenosti od Bostona. Ovo je popularno letnje odmaralište stanovnika istočne obale Amerike. U gradu se nalazi preko 25 hotela, motela, apartmana i preko 50 restorana, što ga zajedno sa malim brojem stanovnika čini idealnim letnjim mestom za život i rad studenata koji odaberu ovu destinaciju. Budući da u ovom malom mestu lokalno stanovništvo ne može da podmiri potrebe radnih mesta koje se jave u toku sezone, studenti imaju mogućnost za pronalazak dodatnog posla. Ogunquit je jedno od najposećenijih odmarališta u Mejnu, odlikuje se dugom peščanom plažom i morskom obalom, koja privlači posetioce iz svih delova Amerike. Obala Mejna je pošteđena oštre klime koja vlada u ostatku države zbog uticaja Atlantskog okeana, tako da su prosečne temperature u toku Jula i Avgusta od 24-27 °C tokom dana, a noći oko 15 °C.

Medeowmere Resort

www.meadowmere.com

meadowmere-resort-photos-exterior

Datum početka ugovora: 21/05/2017 – 01/06/2017
Datum završetka ugovora: 14/09/2017 – 30/09/2017
Minimalni period ugovora: 10-12 nedelja
Potrebno znanje engleskog jezika: Advanced (napredni)

BAR HARBOR

Grad na ostrvu Mount Desert, okružen Acadia nacionalnim parkom, lociran na samoj obali okeana i predstavlja popularnu turističku destinaciju desetinama godina tokom letnjih meseci, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u prirodnim lepotama i sportskim aktivnostima.

Zajednicu su prvi put naselili Evropljani u 1763. godini. Osnovali su je Izrael Higins i Džon Tomas, naselje je prvobitno nosilo ime Eden po engleskom državniku Ričardu Edenu. Prvobitna industrija je činila lov, ribolov, obradu drveta i brodogradnju.

Studentima je omogućeno da rade u jednom od četiri popularna turistička objekta:

Bar Harbor Regency Holiday Inn

www.holidayinn.com

bar-harbor-4079

Job titleHourly wageTipsHousing providedHousing cost per week
Bellman$7.50YesYes$95

Bellman: dužnosti su nošenje prtljaga na ulasku i izlasku iz hotela.

Stewman’s Lobster Pounds Restaurant

www.stewmanslobsterpound.com

signs

Job titleHourly wageTipsHousing providedHousing cost per week
FOH*$7.50YesYes$95
Culinary Steward $9.00NoYes$95

* FOH( front of the house) – busser (pomoćnik konobara), konobar, food runner (osoba koja nosi hranu), front desk i host.

The Harborside Hotel, Spa & Marina

www.theharborsidehotel.com

aboutus

Job titleHourly wageTipsHousing providedHousing cost per week
Groundskeeper$9.00NoYes$95
Bellman$7.50YesYes$95

Groundskeeper: dužnosti osobe na ovoj poziciji je održavanje zelenila, zalivanje cveća.