KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?

Internship

Internship/stručna praksa je program koji nudi izvanrednu priliku mladim ljudima da steknu praktično znanje i usavršavanje u oblasti svog obrazovanja. Ovaj plaćeni vid stučne prakse može da traje 6, 12 ili 18 meseci! Veliki problem koji studenti iz našeg regiona imaju je sistem školovanja koji obuhvata puno teorijske nastave, a mnogo manje praktične nastave. Stoga je ovo odličan način da se studenti završnih godina ili diplomirani studenti (do godinu dana od dana diplomiranja) zaposle u američkim kompanijama i osim samog rada, upoznaju i sa američkom kulturom.

Učesnici imaju mogućnost da učestvuju u programima iz oblasti hotelijerstva, turizma, gastronomije, marketinga, ekonomije… 

USLOVI ZA UČEŠČE

Na Internship program se možete prijaviti ukoliko:

  1. Student završne godine više škole, fakulteta ili ste diplomirali (najviše pre 12 meseeci)
  2. Posedujete viši nivo znanja engleskog jezika
  3. Imate od 18-28 godina

PRIJAVA NA PROGRAM

Dokumentacija koja Vam je potrebna da biste se prijavili:

  1. Uverenje sa fakulteta o stečenom znanju ili uverenje o statusu studenta
  2. Indeks
  3. Pasoš (datum isteka pasoša mora biti najmanje 6 meseci nakon datuma završetka programa)
  4. CV (dobija se od predstavnika agencije, na dan prijave)

INTERVJU SA POSLODAVCEM

Pre samog intervjua, student se upoznaje sa ponudom koja sadrži detalje radne pozicije kao što su: datum učešća i trajanja samog programa, pozicija za koju će se obučavati, naziv hotela/restorana i osnovne informacije o istom, detaljan plan stručne prakse, informacije o smeštaju…

Nakon toga sledi intervju sa poslodavcem, za koji se aplikant priprema sa predstavnicima agencije i na kursu engleskog jezika koji je uključen u cenu samog programa.

VIZA

Kandidat koji učestvuju na internship programu dobija J-1 vizu koja je legalan dokument za ulazak i rad u Americi.Svaki kandidat je dužan da uz pasoš u kome se nalazi viza, u Ameriku ponese i potpisan DS2019 od strane konzularnog predstavnika u ambasadi. Viza j-1 ne važi bez formulara DS2019. Viza važi onoliko koliko i DS2019, nakon tog perioda svaki učesnik ima pravo da još 25 dana provede u Americi (grace period), ali ne može putovati van Amerike. Učesnici programa lično odlaze na razgovor u ambasadu Amerike dok agencija obavlja ceo proces papirologije i pruža sve korisne informacije i pripreme pre zakazanog intervjua u ambasadi.

Taksa za vizu iznosi 160 USD u dinarskoj protiv-vrednosti.

POČETAK PROGRAMA

Kandidat odlazi u SAD i kod svog poslodavca započinje stručnu praksu, prema unapred utvrđenom programu. Ovaj program se sastoji iz nekoliko faza koje svaki učesnik mora da prođe, jer ga svaka faza osposobljava za određeni sektor delatnosti. Svaka faza programa je prethodno utvrđena i detaljno opisana. Osim toga za svaku fazu obuke, definisana je i osoba nadležna za nadzor i samu obuku. Pored osobe zadužene za nadzor, najčešće menadžera određenog sektora, uspešnost i sam napredak kandidata prati i sponzorska agencija koja organizuje sam program.

ZAVRŠETAK PROGRAMA

Svaki kandidat ima pravo da putuje tokom grace perioda, koji predstavlja deo nakon isteka radnog dela programa, jer tada nema pravo da radi.

 

*** MOLIMO VAS DA POSETITE NAŠU KANCELARIJU KAKO BISMO VAS OBAVESTILI O AKTUELNOJ PONUDI INTERNSHIP PROGRAMA ***