KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?

Dobrodošli u Majami (Bič)

Oaza u gradu koji nikad ne spava – Central park
June 12, 2019
Memfis grad čijim venama teku soul, bluz i neizbežni rokenrol
July 5, 2019
Show all

Sigurno ste čuli za Floridu, jednu od najpopularnijih država u SAD-u. Poslednjih meseci internetom kruže šale da je na Floridi sve moguće. Ove šale su inspirisane bizarnim novinskim naslovima. Uprkos tome, i iako je poznata kao država u kojoj aligatori lutaju ulicama i hlade se u dvorišnim bazenima, i dalje je reč o jednoj od jedna od najposećenijih destinacija. Pored Diznilenda, najpoznatija turistička atrakcija Floride je Majami. Osim turista iz celog sveta, ovo letovalište biraju i Amerikanci. Kada u filmu ugledate scenu preplanih veselih adolescenata, najverovatnije će vam prvo Majami pasti na pamet. Međutim, obratite pažnju, Majami i Majami Bič su dva različita mesta. Majami je biznis centar, dok je Majami Bič turističko mesto.

Majami Bič odlikuje topla i blaga tropska klima tokom cele godine. U ovom gradu vam nikad neće zatrebati zimska jakna. Ako izaberete Majami Bič kao svoju destinaciju uživaćete u neodoljivim plažama. Plaže su široke, peščane, i pružaju se kilometrima. Zapljuskuje ih Atlantski okean. Sam grad je podeljen na severni, središnji i južni deo – Saut Bič. Iako samo ime implicira da je u pitanju samo plaža, Saut Bič obuhvata južni deo grada. Saut Bič plaža je izuzetno živopisno mesto. Posle jednog od uragana, a Florida ih je pretrpela nekoliko, kućice za spasioce, duž plaže, su ofarbane raznim bojama. Ako ste pomislili da će ova plaža pored dnevnog provoda biti savršena za romantične izlaske i posmatranje zvezda – varate se. Ponoćne šetnje ovde nisu dozvoljene.

Plaža je zatvorena od ponoći pa sve do pet ujutru. Noćno plivanje samo po sebi nije poželjno, ali da ne postoji ova zabrana verovatno bi nebrojeno ljudi, u alkoholisanom stanju, vršljalo plažom. Imajući na umu da se i ajkule pojavljuju u ovom predelu Floride, zabrana biva sve jasnija. Pored noćne zabrane ulaska na plažu, ova plaža ima još neka, podjednako stroga, pravila.

Na plažu nije dozvoljen unos opreme na naduvavanje. Šatori su isto na listi zabranjenih asesoara. Alkohol, konzerve i staklo su takođe nepoželjni. Ako mislite da niko neće primetiti šta pijete i iz čega pijete, jedan posetilac je platio kaznu od 50 dolara zbog unošenja konzerve koka kole. Iako se kućice za spasioce nalaze duž plaže, i iako se plaža otvara ujutru, a zatvara u ponoć, spasioci su na plaži prisutni od pola 10 ujutru do 6 popodne. Ukoliko niste vrstan plivač, birajte ovo doba dana za aktivnosti u vodi.

Kada se umorite od aktivnosti na pesku, vreme je za predah. Predah možete potražiti u nekom od brojnih obližnjih barova i restorana. Pored prelepih plaža, Majami Bič je poznat i po svom bučnom noćnom provodu. Barovi se zatvaraju u 5 ujutru, što ovaj grad lansira na vrh liste gradova stvorenih za žurke koje traju do jutra. Ako ste spremni za malo kubanskog uticaja i najbolji sendvič u gradu, uputite se u Las Olas kafe. Većina osoblja, ali i mušterija, govori španski.

Jedna od najprometnijih ulica u kojoj ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu, bilo da je u pitanju hrana ili moda, je Linkoln Roud. Juvia restoran, sa svojom čuvenom krovnom terasom i bogatim izborom koktela, uz veličanstven pogled, će vam pružiti ekskluzivan doživljaj.

Za popodnevnu šetnju odaberite Oušn Drajv. U pitanju je najpoznatija ulica ovog grada i jedno od najlepših šetališta na svetu. Ova ulica se pruža uz plažu i prepuna je hotela. Deo građevina je zaštićen jer je značajan broj izgrađen u Art deko stilu, u prvoj polovini dvadesetog veka. Jedna od najpoznatijih građevina u ovom stilu je Koloni hotel, iz 1939. godine. Pored mnogobrojnih i, zahvaljujući filmovima, prepoznatljivih hotela, nezaobilazno zdanje koje se nalazi u ovoj ulici je Kasa Kasuarina. Ova vila je sagrađena 1930. godine. Sama po sebi je vrhunac arhitekture i prepuna je umetničkih remek-dela. Poznati italijanski modni mag Đani Versaće je kupio vilu 1992. godine i u njenu restauraciju je uložio oko 35 miliona dolara. Nažalost, 1997. godine, poznati modni kreator je ubijen je ispred vile, na samom ulazu. Od 2015. godine ova vila funkcioniše kao luksuzni hotel i i dalje predstavlja jedno od najprestižnijih zdanja na celom svetu.

Ukoliko ne volite buku i gužvu, za malo mirniju šetnju uz plažu, tu je Saut Point park, najjužniji deo Saut Biča. Sa pristaništa koje se ovde nalazi se pruža očaravajući pogled na sam grad, ali i na kristalno čistu vodu Atlantika.

Nezavisno od broja dana koje planirate da potrošite na obilazak i uživanje u Majami Biču, jednu stvar ne smete da propustite: pred kraj dana pronađite savršeno mesto, bez smetnji koji vam blokiraju pogled, i uživajte u jednom od najlepših zalazaka sunca na celoj planeti. Boje neba koje se prelivaju iz ljubičaste u crvenu i narandžastu će zajedno sa palmama stvoriti upečatljiv prizor koji ćete teško zaboraviti.

Comments are closed.