KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO?

Alaska

ALASKA

Alaska - Work and Travel | West Point NS

Tokom prethodnih pet godine Aljaska predstavlja hit destinaciju među studentima. Spoj jedinstvene prirodne lepote, velikog broja luksuznih hotela i restorana u ponudi i konstantna potreba za radnom snagom učinili su Aljasku i njen najveći grad Enkoridž (Anchorage) omiljenom destinacijom među studentima. Aljaska, nekada deo Carske Rusije, koja je nakon Krimskih ratova protiv Osmanlija (1853-1856), zbog velikih troškova i udaljenosti od centralne Rusije 1867. godine prodata za svega 7,2 miliona tadašnjih dolara američkim vlastima, doživljava veliki ekonomski bum sredinom 20. veka pronalaskom nafte, gasa i zlata. Danas Enkoridž predstavlja grad koji se najviše razvija na čitavoj teritoriji SAD-a i grad sa najmanjom poreskom stopom. Svi navedeni faktori (potreba za radnom snagom, veliki broj hotela i restorana) kao i niski troškovi života doveli su do ogromnog razvoja turizma i priliva turista iz ostalih delova Amerike. Veoma bitna informacija za sve zainteresovane studente jeste da se ponude za Aljasku odnose isključivo na rad u eksluzivnim hotelima i restoranima , a ne na poslove u fabrikama za preradu ribe. Samo u Enkoridžu postoji preko 60 hotela i 200 restorana! Tokom leta dan traje i do 20 sati i a prosečna temperatura je preko 20 stepeni! Prethodnih 8 godina naša agencija predstavlja lidera u regionu po broju pozicija na ovoj destinaciji. Stoga, ukoliko je Aljaska Vaš izbor, nalazite se na pravom mestu.

ANCHORAGE

Hilton Hotel, Downtown

Hilton hotel, kao najpoznatije ime u hotelskoj industriji nudi turistima komfor i luksuz. Hotel se nalazi u samom centru Enkoridža i predstavlja nezaobilaznu atrakciju grada. Ovaj hotel svake godine zaposli mnoštvo studenata iz Srbije na različitim pozicijama.

www.hiltonhotel.com
Alaska Work and Travel

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
BOH*$12-$13Possible32Yes
FOH*$9.84-$13Yes32Yes

Hrana: u toku smene obezbeđen jedan besplatan obrok.
Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno. Studenti sami pronalaze smeštaj ili uz asistenciju agencije.
*BOH(back of the house)-pozicije u kuhinji, održavanje soba, rad u vešeraju.
*FOH(front of the house)-busser(pomoćnik konobara), konobar, food runner(osoba koja nosi hranu),front desk, bartender i host.

Golden Corral, Buffet Restaurant, Midtown

Restoran na bazi švedskog stola koji služi doručak, ručak i večeru. U zavisnosti od toga koji je obrok, na ulazu se plaća određeni novčani iznos za koji možete da jedete neograničeno. Restoran nudi širok izbor slatkiša, mesa, peciva, voća, povrća. U ovom restoranu sati su studentima zagarantovani iz razloga što je ovo restoran u kome se hrani lokalno stanovništvo. Stoga, svakodnevna gužva je zagarantovana i turistička sezona ne utiče puno na sam posao. Ukoliko ste ljubitelj raznovrsne hrane, ovaj je odlično mesto  za radno leto!

www.goldencorralanchorage.com
Alaska Work and Travel

 

 

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
FOH/Cashier$10.75No32Yes
BOH/Kitchen worker$10.75No32Yes
Server$9.84Yes32No

Hrana: obrok od $6 do $8 u zavisnosti da li je doručak ili ručak, po principu švedskog stola, s tim što za cenu jednog obroka student koji budu radili kod ovog poslodavca imaju pravo da jedu dva puta u toku smene.
Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno. Studenti sami pronalaze smeštaj ili uz asistenciju agencije.

The Lake Front Anchorage

Kako naši studenti kažu, “Lejk” je njihovo omiljeno mesto za rad tokom leta već godinama. Prijateljski nastrojen menadžment tim, veliki broj radnih sati i konstantan obim posla su ono što ovaj hotel čini omiljenim mestom za rad. Osim toga, ukoliko radite u restoranu, fantastičan pogled na jezero tokom celog dana je zagarantovan.

https://www.millenniumhotels.com/en/anchorage/the-lakefront-anchorage/?gclid=Cj0KCQiA2o_fBRC8ARIsAIOyQ-nKGCyBrVr3yVGngLSyfOClupjIt6jbvXUZg7i4-ZEPGKmr3Ym0-JwaAugyEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
BOH*$12-$13Possible40Yes
FOH*$9.84-$13Yes40Yes

 

Humpy’s

Jedan od najpopularnijih restorana u Enkoridžu u samom centru grada, sa velikim izborom hrane i pića, nezaobilazno mesto turista. Ukoliko volite da pijete pivo i jedete morske specijalitete, ovaj restoran će biti Vaše omiljeno mesto tokom leta. Preko 60 različitih vrsta piva se nalazi u ponudi ovog restorana.

www.humpysalaska.com
humpys22years

 

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
BOH*$11-13No32Yes
FOH*$9.84Yes32Yes

Hrana: 50% popusta na hranu u toku smene i besplatni obroci za BOH pozicije.
Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno.
Studenti sami pronalaze smeštaj ili uz asistenciju agencije.

*BOH (back of the house)-pozicije u kuhinji.
*FOH (front of the house)-busser (pomoćnik konobara), konobar, food runner (osoba koja nosi hranu), prodavac u prodavnici suvenira, barback.

COMFORT SUITES HOTEL

Ovaj hotel je još jedan u nizu „Choice hotela“, koji svojom udobnošću i luksuzom privlači mnoštvo turista.

www.choicehotels.com
Alaska Work and Travel

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
Front desk $10No32Yes
Housekepping $10No32Yes
Laundry attendant$10No32Yes
Houseman$10No32Yes

Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno.
Studenti sami pronalaze smeštaj.

ARCTIC FOX INN HOTEL

Mali porodični hotel, sa nekoliko apartmana i soba je poznat po svojoj čistoći i odličnoj lokaciji. Nalazi se u samom centru grada stoga je uvek pun zadovoljnih gostiju. Porodična atmosfera ovog hotela vrlo često znači bliskost sa gostima i odličan bakšiš!

www.arcticfoxinn.com
2016-arctic-fox-inn-front0_31b7cfa7-5056-a36a-0af516bb5be3216f

Job title Hourly wage TipsAverage hours per weekOvertime
Housekeeping$12-$13Yes32Yes
Laundry attendant $12-$13Yes32Yes

Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno.
Studenti sami pronalaze smeštaj ili uz asistenciju agencije.

FAIRBANKS

fairbanks

Fairbanks je drugi po veličini grad na Aljasci posle Enkoridža. Nalazi se pored najvišeg vrha SAD-a Mount McKinleya. Ima 50 hiljada stanovnika i udaljen je 3 sata leta od Sijetla. Grad su osnovali Feliks Pedro, italijanski doseljenik i tragač za zlatom i E.T. Barnette, američki trgovac. Pedro je 1902. pronašao zlato u području današnjeg Fairbanksa, a Barnette je na tom mestu izgradio trgovačku radnju. Kao i drugde u doba zlatne groznice, 1903.godine osnovan je i grad. Ovaj grad se nalazi na samo 2 sata vožnje kolima od Denali nacionalnog parka i predstavlja usputnu stanicu za mnoge turiste. Sama pozicija grada omogućava turistima da dožive iskustva raftinga, planinarenja, vožnje kajaka. U samom Fairbanks-u se nalazi 20 hotela i preko 150 restorana što daje veliku šansu za pronalazak drugog posla. Prosečne temperature u letnjem periodu u toku dana su oko 19°C.

Denny’s

Denny’s je lanac restorana rasprostranjen i poznat širom SAD. Ovaj restoran je svakodnevna navika lokalnog stanovništva i najpopularnije je mesto za doručak mnogih amerikanaca.

www.dennys.com

 

50e613ca6bcca-image

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
BOH*$12No32Yes
FOH*$9.84Yes32Yes

Hrana: 50% popusta na hranu u toku smene.
Smeštaj: cene se kreću od 60 do 100 dolara nedeljno.
Studenti sami pronalaze smeštaj ili uz asistenciju agencije.

Princess Wildereness Lodge 

U blizini reke Čene, jedan od najboljih hotela Fairbanks-a. Rad u ovom lancu hotela nudi mnoštvo pogodnosti.

Job titleHourly wageTipsAverage hours per weekOvertime
BOH*$9.84Possible32Yes
FOH*$9.84Yes32Yes

*BOH (back of the house)-pozicije u kuhinji, održavanje soba i rad u vešeraju.
*FOH (front of the house)-busser (pomoćnik konobara), konobar, food runner (osoba koja nosi hranu) i host.

DENALI NACIONALNI PARK

highest-peak-in-northern-america-mount-mckinley

Denali nacionalni park obuhvata šume, alpske tundre, snežne planine uključujući najviši vrh Severne Amerike – Mount McKinley – 6194 m. U neposrednoj blizini parka smešten je maleni gradić Healy. Ukupna površina parka iznosi 24.585,09 km2 , a sastoji se od brojnih planinskih vrhova, jezera, reka, potoka i ledenjaka. Danas, park poseti preko 450 hijada turista koji uživaju u čarima prirodnih lepota posmatrajući divlje životinje i baveći se planinarenjem.

  • Za $15 dnevno dobijate smeštaj i 3 obroka.
  • Mnoštvo zabave za zaposlene – rafting, sportski turniri, putovanja do obližnjih mesta, sportski tereni za zaposlene.

Prosečna temperatura u Julu i Avgustu u parku iznosi oko 18°C.

Aramark

ARAMARK je vodeća kompanija u oblasti pružanja ugostiteljskih usluga, koja zapošljava preko 250 hiljada ljudi u preko 20 država širom sveta. Lociran na 10km od ulaza u park, na obali Nenana reke, McKinley Village Lodge se prostire na preko 20 hektara, i nudi posetiocima šansu da istražuju i uživaju u prelepom nacionalnom parku Denali. Idealno mesto za porodice sa sopstvenim vozilom (popularnim RV vozilima).

www.denalyparkvillage.com

aramark1

Job titleHourly wageTipsOvertimeBonus
BOH*$9.84NoYesYes
Fast food restaurants$9.84-$12PossibleYesYes

 

Datum početka ugovora: 21/05/2019 – 25/05/2019
Datum završetka ugovora: 02/09/2019 – 12/09/2019
Potrebno znanje engleskog jezika: Intermediate (srednji nivo).

SEWARD

Seward and Resurrection Bay, aerial photos of the Kenai Peninsula, Alaska

Sjuard (SEWARD) leži na istoku Aljaske na Poluostrvu Kinaj (Kenai), udaljen je oko 195 km južno od Enkoridža. Sjuard je osnovao 1793. Aleksandar Baranov kao stanicu za otkup krzna , u ime ruske kompanije Šelikov-Golikov. Kad su Amerikanci kupili od Rusa Aljasku, naselje je nazvano po imenu tadašnjeg državnog sekretara – Williama H. Sewarda. Nakon pada prometa krznima, Sjuard je postao luka za prihvat novih kolonista, jer je od 1918. spojen železničkom prugom sa Anchoragem. Sjuard je odlično mesto za pecanje, a svakog avgusta se tu održava veliko takmičenje u ovom sportu. Prosečna temperatura leti je oko 15°C.

Breeze Inn Hotel

Breeze Inn je lanac hotela rasprostranjenih po teritoriji celog SAD-a. Hotel Breeze Inn se nalazi u centru prometne luke Sjuarda, a tokom leta se mnogi prekookeanski brodovi usidravaju u luku. Raspoložive pozicije za koje studenti mogu da apliciraju su:

www.breezeinn.com

Work and Travel Alaska

Job titleHourly wageTipsOvertimeBonus
Housekeeping/Laundry attendant $9.75NoYesYes