Montana - Work and Travel | West Point NS

Ponuda poslova

MONTANA

Montana je američka savezna država na severozapadu zemlje. Montana ima nekoliko nadimaka, kao i ostale američke države ali nijedan nije službeni,oni su: Zemlja riznica( The Treasure State), Zemlja velikog neba (Big Sky Country), Zemlja sjajnih planina (Land of the Shining Mountains) i najnoviji Posljednje dobro mjesto(The Last Best Place).

Montana je bila poprište velikih ratova sa indijancima, tu se odigrala Bitka na Little Bighornu 1876 u kojoj su udružena indijanska plemena Sijuksi, Čejeni pod vodstvom poglavice Bika Koji Sedi pobedili američki konjanički puk generala Kastera. Borbe sa ratobornim indijancima Montane trajale su sve do 1877. kad su bili prisiljeni položiti oružje i iseliti se u rezervate.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

ynp-yellowstone-entry-signJeloustoun Nacionalni Park je najstariji svetski Nacionalni park, utemeljen 1872. godine. Prostire se na teritoriji tri države: Vajominga, Ajdaha i Montane. Ovo svetski poznato mesto tokom godine obidje prosečno 3 miliona turista.

Poslodavac: Holiday Inn

www.holidayinn.com

Job titleHourly wageTipsHousing providedHousing cost per week
Housekeeping$9.75NoYes$55.00
Server assistant$7.90YesYes$55.00

BILINGS

Bilings je grad na reci Jelostoun i najveći je grad u Montani. Grad odlikuje mnoštvo kulturno – istorijskih atrakcija. Ovaj grad ima 110.000 stanovnika i njegova veličina je odlična za studente koji žele da provedu leto u gradu koji nije prevelik i nije previše težak za snalaženje – ukoliko idu prvu godinu, ali sa druge strane njegova veličina je odlična za pronalaženje drugog posla.

Poslodavac: DoubleTree by Hilton 

http://doubletree3.hilton.com

Lanac hotela Hilton je široko poznat u svetu po svom kvalitetu. Ovo je  neverovatna prilika za studente da rade na lokaciji koja nije prezasićena studentima u odličnom hotelu.

Job titleHourly wageTipsHousing providedHousing cost per week
Hotel worker$8.50YesAssistance$130 - $150